News

13.03.2018
NIET ALTIJD SUCCES
Mijn dag begon fantastisch en dat is het nog steeds. Zelfs het zonnetje kwam dag zeggen. Vandaag zit ik in mijn tweede week op Strijp-S in Eindhoven. Ik huur daar een eigen winkelruimte. Geen conceptstore maar een echt eigen MukaCariza designshop. Ik zit er met nog meer ondernemers. De een zit er al 5 jaar, de ander een jaar en nog een ander is er net begonnen net als ik. Ik zit hier goed, dat voel ik. Goede sfeer, fijne ruimte. Diep van binnen weet ik dat ik hier goed op mijn plek zit. Als je enkel afgaat op de berichten die ik deel, dan zou je een verkeerde beeld kunnen hebben over mijn onderneming. Mijn onderneming is niet alleen rozengeur en maneschijn. Nope. Ook dat is de realiteit van het ondernemen. Ik probeer dit nog concreter te maken voor je.
Gisteren en vandaag heb ik NIETS NOPES NADA verkocht.
Echt waar. NIETS. En toch ben ik niet ontmoedigd of gefrustreerd. Ik kreeg op allebei de dagen mensen in mijn winkel die oprecht interesse tonen en mijn verhaal willen horen. Als ze de winkel uitlopen hebben ze een visite kaartje mee. Dat lijkt op het eerste zicht niet veel, maar integendeel. Dat heet investeren. Goede relatie opbouwen. Kennismaken en vertrouwensband bouwen.
Later als het aan beide kanten goed voelt, dan komt er geld.
Waarom ik dit met je deel. Ooit had ik een idee en veel tegenstand en tegenvallers en ontmoedigende vooroordelen. Allemaal erg belemmerend, maar als je ervoor open stelt ontstaat er juist groei. Hoe meer tegenwerking hoe meer volhardend ik werd. Ik noem het bewijsdrang. Bewijsdrang aan mezelf, dat ik in mezelf geloof, dat ik achter mijn idee sta maar dat ik ook open sta voor verbetering en bijschaving van mijn idee. Ik ben dan ook een kei in hulp vragen. Echt, ik spreek jan en alleman aan. En soms heel soms levert dat een goede bruikbare tip op. Staar je je niet blind op de mooie foto's, fantastische verhalen en andere successen op social media. Ondernemen is keihard werken, elke dag opnieuw. En zeker als je een starter bent, net als ik.

MukaCariza -wees jezelf, er zijn al genoeg anderen -

This is custom heading element

07.02.2018
MukaCariza te koop in Antwerpen

Wist je dat MukaCariza tassen ook te vinden zijn in Antwerpen?
WAAR:
Shopping Stadsfeestzaal (De Nieuwe Natie)
Meir 78
2000 Antwerpen

WANNEER:
Februari 2018 tot April 2018

MukaCariza - Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen -

03.02.2018
Inrichting zoeken voor MukaCariza Design Shop

Binnenkort, om precies te zijn op 1 maart 2018, dan gaat MukaCariza Design Shop open.
Vijf dagen per week zijn we geopend. Dus elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Door de weeks van 11.00u tot 18.00u. In het weekend van 12.00u tot 17.00u.
Momenteel is het hard werken geblazen. Werken aan een nieuwe collectie tassen. Inrichting voor de winkel bij mekaar zoeken. Overal en nergens. Gelukkig heb ik een behulpzame netwerk. Want ja meer ogen zien meer dan 2. Meer handen kunnen meer dan 2. Mijn geheim: hulp vragen en hulp accepteren. Ik heb afgelopen dagen kennis mogen maken met kringloopwinkels waar ik eerder geen weet van had.
Zoals Easy vintage in Breda, De kringloper in Etten- Leur en T'opkamerke in Bavel. Zoveel leuke spullen voor weinig. Ik heb nog niet alles, maar het gaat helemaal goed komen. Daarna begint een leuke fase. Alles bij mekaar knutselen en schilderen tot 1 kloppend geheel. Oooh wat heb ik daar zin in. Ben je ook zo benieuwd?

MukaCariza - Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen -

Geen producten in je winkelmand.